keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Opiskelun iloa...

Yli kymmenen vuoden työssä olon jälkeen jotenkin vain arvostaa leppoisia opiskelupäiviä. Ennen kaikkea luen eduiksi yliopiston opiskelijaruokailun, joka maksaa vain 2,60 € kaikkineen. Miten sitä joskus on viitsinyt purnatakin jostain.

Aamulla ei sitten olisi yhtään huvittanut raahautua tämän päiväisessä pyryssä yliopistolle. Lähdin kuitenkin kilttinä opiskelemaan...

Tässä teille muillekin hieman esimakua opiskeluistani... Ruotsia opiskeltiin chattailemalla på svenska. Yllättäen sekin sujuu, kun vain yrittää. Tuohon liittyen, käykääpäs joskus katsomassa sivustoa, olisipa Suomessakin tällaisia sivustoja.

 Lär dig teckenspråk!

Kiva sivusto, jossa voi oppia ruotsia ja ruotsalaista viittomakieltä. Tässä kohtaa on ihan hyvä varmaan mainita, että Suomessa viittomakielet ovat suomalainen ja suomenruotsalainen viittomakieli. Kaikki viittomakielet ovat siis itsenäisiä kieliä, joilla on oma kielioppinsa, kuten puhutuillakin kielillä.

Toinen antoisa tällä hetkellä käynnissä oleva opintokokonaisuus on blogi-pohjalla toteutettava kuvan käsittelykurssi. Alla hieman tuotoksiani. Kuvat ovat omasta arkistostani ja harjoituksiani, mutta olen onnellinen niiden onnistumisesta.

Tämä kuva on alkuperäinen, jonka olen kuvannut kesällä 2011.

Tässä olen muokannut kurren silmiä, siis vähentänyt punasilmäisyyttä. Samalla seinän väri on saanut toden mukaisemman värin.
 
Oikeasti punaisen osan piti olla harmaa ja oravan värillinen, mutta aina kaikki ei mene kuin ajattelee...




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti